top of page
Vyhledat
  • Obrázek autorastudioprodelta

Jak to začalo?

Dnes bychom se rádi ohlédli za tím, jakým způsobem tato spolupráce začala.



Když jsem před lety procházel mládežnickými kategoriemi fotbalového klubu FC MAS Táborsko a oznamoval jsem svému tehdejšímu trenérovi Zbyňkovi Jarošovi, že se už nemůžu tolik věnovat fotbalu, protože jsem se rozhodl naplno věnovat studiu architektury na ČVUT, nikdy by mě nenapadlo, že za pár let se ozve zpět se zajímavou příležitostí. Zbyněk Jaroš je totiž bratrem současného starosty Ondřeje Jaroše a zprostředkoval nám schůzku.


Vedení města hledalo někoho, koho by personálně obsadil na pozici odborného konzultanta v oboru architektury a stavitelství. Hned na první schůzku jsme jeli s Martinem v úvaze o spolupráci s naším studiem PROJECT DELTA. Nechtěli jsme nic podcenit, a tak jsme si dělali poměrně důkladnou přípravu. Studovali jsme podklady České komory architektů, oživovali si přednášky z urbanismu a městského plánování a hledali naše staré časopisy věnující se tvorbě města.


Pro mě i Martina tohle byla velká příležitost, protože se oba již od počátků studia věnujeme projektům, které mají společenský a kulturní přesah. Tohle byla možnost, jak dělat, co nás opravdu baví, a navíc tím reálně pomoct občanům na regionální úrovni.


Po několika schůzkách a představení našich vizí jsme došli k podobným prioritám, které mělo vedení města. Dostali jsme také možnost naši koncepci představit na veřejném zastupitelstvu, které proběhlo 21. 5. 2020. Reakce na náš výstup se setkaly s pozitivním ohlasem, což nám udělalo velkou radost. Možná i na základě této události rada města v řádném výběrovém řízení jednohlasně (5 hlasů PRO, 0 PROTI) odsouhlasila návrh naší spolupráce.


Začíná pro nás nová etapa náší činnosti a rozhodně velká výzva, kterou bereme se vší vážností a s velkými ambicemi nám přirozenými.


David.


15 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page